respons

Поддръжка на сайт

Нима не ви се е случвало да посетите сайт, който очевидно не е бил "пипан" от месеци или дори години? Нима не сте виждали сайтове с "новини", датиращи от ... примерно 2010 г.? Не ви ли се е случвало да видите в някой сайт цена, а след като се обадите във фирмата, да ви кажат че в същност тази цена отдавна не е такава.

Не позволявайте това да се случи с вас и вашия сайт!

Защо поддръжката на сайта е важна?

Ако оставите вашият сайт неактуален дори и за миг, ще предизвикате незабавна загуба на доверие във вашата фирма! Както сме споменавали и на други места в тези страници, основният проблем тук е, че посетителите инстинктивно пренасят качествата на сайта върху собствениците му . Ако сайтът ви изглежда запуснат и информацията в него е неточна и неактуална, изобщо не си правете труда да убеждавате клиентите си че, за разлика от вашия сайт, вашият бизнес в същност е във върхова форма. Просто никой няма да ви повярва ...

Да оставите сайта си без редовна поддръжка означава две неща:

  • Вие сте хвърлили на вятъра парите, които сте платили за изграждането му.
  • Вашият сайт вече не само няма да помага на бизнеса ви, но в същност ще му вреди!

Помислете само: ако вашият сайт съдържа неактуална информация и вашите контрагенти знаят, че не могат да му вярват, защо смятате че те ще вярват на вашите е-мейли, писма или факсове?

Вашият сайт може да бъде поддържан по два начина:

  • От човек във вашата фирма, ако сайтът е оборудван със система за управление на съдържанието
  • От професионалисти, които по ваши заявки редовно да се грижи за актуалността на информацията в сайта.

Ако изберете първия вариант, имайте предвид, че за успешно и безпроблемно актуализиране на сайта е нужно човекът, който ще се грижи за това във вашата фирма, да бъде надлежно обучен . Освен това, актуализирането на сайта трябва да е част от ежедневните му задължения , а не нещо, което той прави "между другото". И най-вече запомнете: това не е по силите на вашата секретарка или на "момчето, което поправя компютрите в офиса"

В случай че изберете втория вариант, освен очевидното преимущество, че за вашия сайт редовно ще се грижат професионалисти, вие си обезпечавате и още едно съществено предимство : професионалните уеб дизайнери могат много повече, отколкото ви позволява която и да е система за актуализиране на съдържанието.

Каквато и система за актуализация на съдържанието да си поръчате, и колкото и пари да платите за нея, помнете, че никоя система не може да ви позволи това, което може екип от професионалисти